Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Colector solar

Generarea de energie prin metode tradiționale nu numai că este foarte costisitoare, dar și poluează și distruge natura. Dar lumea este energie pură! Nu avem de ales decât să o colectăm și să o punem la dispoziția noastră. Nu v-ar veni să credeți câtă energie curată are natura de oferit!

Cei cărora le place să se rupă de condițiile de viață urbane, civilizate, saturate cu toate minunile tehnologiei, și să se bucure de experiența sălbatică a vieții pe apă și a campingului, au nevoie și de energie. Pentru iluminat și ! span>electricitatea este necesară pentru a utiliza unele dispozitive de confort de bază, iar acest lucru nu este ușor de asigurat pe apă sau în mijlocul pădurii.

Bateriile de la bărci și rulote pot alimenta dispozitivele cu energie electrică, dar chiar și aceste baterii trebuie să fie reîncărcate mai devreme sau mai târziu. Acest lucru este desigur posibil prin pornirea motorului vehiculului
numai în scopul încărcării sau de la un agregator. Acest lucru necesită combustibil care trebuie transportat și depozitat, ceea ce este costisitor și adesea dificil de rezolvat. Să nu mai vorbim de faptul că fumul de la motoare este foarte dăunător pentru mediu.

Cea mai sensibilă, cea mai rentabilă soluție este utilizarea panourilor solare. O celulă solară este un dispozitiv pe bază de siliciu care poate genera electricitate din razele soarelui. Și o puteți folosi pentru a încărca bateriile. Această soluție nu necesită nimic mai mult decât un sistem de panouri solare dimensionat și proiectat corespunzător și soare. Sistemele solare moderne pot produce electricitate nu numai pe vreme senină, însorită, ci și în zilele înnorate, cu cer acoperit.

_x000D_

Module solare


Simplu: Panoul solar produce energie electrică înainte ca soarele să lumineze și încarcă bateria. De regulă, trebuie să fie inclus un regulator de încărcare pentru a proteja bateria de supraîncărcare. Energia electrică stocată în baterie poate fi utilizată în orice moment pentru funcționarea iluminatului și a altor aparate electrice (de exemplu, televizor, radio, computer etc.). Dacă aparatele electrice funcționează cu tensiune de rețea de 230 V, acestea pot fi utilizate în continuare pe barcă sau în rulotă. În acest caz, trebuie utilizat un așa-numit invertor pentru a transforma tensiunea continuă de 12 V a bateriei în curent alternativ de 230 V.

Ce panou solar ar trebui să folosim?< /strong>
Panourile solare fixe sunt instalate într-un cadru de aluminiu și trebuie să fie fixate pe barcă sau rulotă cu ajutorul unei structuri de susținere. Pe o suprafață plană pe care nimeni nu poate călca și care este, de asemenea, expusă la soare.
Panourile solare flexibile sunt utilizate de obicei pe bărci, care nu sunt doar impermeabile, ci adesea și rezistente la călcare și la apa de mare sărată. Ele pot fi instalate pe suprafețe curbe și în locuri în care sunt inevitabil călcate. Puterea și dimensiunea panourilor solare sunt de obicei direct proporționale - cu cât puterea este mai mare, cu atât suprafața este mai mare. Prin urmare, atunci când alegeți sistemul potrivit, este important să luați în considerare nu numai consumul de energie al aparatelor electrice care urmează să fie utilizate, ci și suprafața disponibilă pentru instalarea modulelor solare pe vehicul. Prin conectarea mai multor celule solare mai mici, se poate crea un sistem cu o putere mai mare.
CUM SE INSTALEAZĂ?
Trinexus Aqua oferă produse care conțin toate elementele necesare și materialele de instalare necesare pentru instalarea unui sistem solar. Veți găsi toate componentele necesare în kituri. Cu cunoștințe minime de electricitate și mâini îndemânatice, puteți chiar să instalați singur panoul solar acasă, nefiind necesare unelte speciale. (Dacă aveți și cea mai mică îndoială, consultați un profesionist!)