Lumină de navigație
Vederea este uneori mai importantă decât a fi văzut.
Deși la acea vreme cunoașterea semnalelor de noapte ale navelor era obligatorie la obținerea permisului de conducere, ceea ce este foarte important atât din perspectiva siguranței rutiere, cât și din cea financiară (vezi amenzile poliției pentru lipsa iluminatului!) - sunt foarte puțini cei care știu exact care este iluminatul prescris pentru fiecare navă și care este existența și utilizarea acestuia.
Următoarea descriere și anexa pot oferi un ghid vizual cu privire la ce tipuri și dimensiuni de nave și ce lumini trebuie montate:
Lumina de catarg:< /strong> o lumină deasupra axei longitudinale a navei, la un interval de unghi de 225°, cu lumină albă, strălucind continuu.
Lumini laterale: în linia mediană longitudinală a naveisau paralel cu aceasta, într-un interval unghiular de 112,5°, cu lumină roșie pe partea stângă a direcției de deplasare și lumină verde pe partea dreaptă, iluminând continuu.
Lumina de coadă: în axul longitudinal al navei, vizibilă din ambele părți la o distanță de 67,5°, (unghi total de 135°în interval), o lampă montată pe partea din spate a navei și care strălucește continuu cu lumină albă.
Suma intervalelor unghiulare menționate mai sus este de 360°, adică întregul câmp de vizibilitate. În acest fel, nava poate fi recunoscută din orice direcție - iar luminile văzute pot fi, de asemenea, utilizate pentru a determina clar direcția de deplasare a navei în raport cu noi. Farul cel mai frecvent utilizat în apele naționale este un far care luminează continuu cu lumină albă într-un interval de unghiuri de 360°. Utilizarea sa este obligatorie până la o lungime a ambarcațiunii de 12 metri; pentru o vizibilitate completă, aceasta trebuie instalată deasupra celui mai înalt punct al ambarcațiunii.
Lumina de ancorare: Lumină circulară albă de 360° până la o lungime a ambarcațiunii de 50 de metri, care trebuie să strălucească continuu atunci când ancorați.
Această ilustrație arată clar intervalele de vizibilitate ale diferitelor lumini:
Aplasarea luminilor în funcție de lungimea navei:
Motorul aflat în drum:
Până la 7 metri lungime barcă: 360 ° lumină panoramică
7 - 12 metri: 360°, lumini laterale
12 - 50 metri: Luceafăr de catarg, lumini laterale, lumini de pupa
Nava de navigație în desfășurare:
7 - un metru lungime: Farul din spate (eventual cu o lampă de mână cu lumină albă)
7 - 20 metri: Lumini laterale, lumină de pupa, care pot fi, de asemenea, divizate în cadrul unei lumini.
În navigația pe timp de noapte, este imperativ să puteți recunoaște clar direcția de deplasare a unei nave folosind semnalele luminoase. Următoarea ilustrație ajută în acest sens: