Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

Információk     ÜzletekSzolgáltatások  Elérhetőség 

Humminbird

Humminbird fish finders - Avantajul care este invizibil pentru ochi, dar evident sub apă.
Descoperiți lumea fish finders Humminbird și intrați într-o nouă dimensiune a pescuitului profesionist. Folosind cea mai recentă tehnologie - reprezentată de Humminbird - puteți identifica poziția exactă, adâncimea și chiar comportamentul peștilor sub apă. Vedeți adâncurile mării ca niciodată - cu imagini detaliate și date precise pentru a vă maximiza șansele de a prinde fiecare pește. Experimentați diferența oferită de Humminbird: Acuratețe, precizie și fiabilitate - la fiecare lansare. Urmăriți videoclipul nostru demonstrativ și vedeți singuri de ce profesioniștii aleg Humminbird.



LEXICONUL RADARULUI PENTRU PEȘTII HUMMINBIRD

DEFINIȚIILE UNOR TERMENI UTILIZAȚI FRECVENT

Terminologia radarului piscicol

Imagine bidimensională: Reprezentare tradițională a imaginii radar, de fapt o secțiune a unei părți a spațiului, prezentată într-un plan. Atunci când se deplasează drept înainte, rezultatul este o secțiune uniformă a patului, dar nu poate, de exemplu, să arate poziția spațială a peștelui de deasupra sa sau formele patului.

Imagine tridimensională: Reprezentarea bidimensională oferă unei imagini o adâncime suplimentară, care este utilizată pentru a încerca să arate detaliile spațiale extrase în termeni reali. Pentru a face acest lucru, dispozitivul utilizează fie o plasă distorsionată, fie elemente grafice (umbrire întunecată / luminoasă) sau o combinație a ambelor.

Echipamentul de transmisie:< /strong> Emițătorul și receptorul sunt părțile tunate ale sistemului sonar care transmit și primesc semnalele sonarului și lucrează împreună cu senzorul. Transmițătoarele Humminbird sunt capabile să livreze o frecvență extrem de mare de impulsuri/ping și puterea lor de ieșire poate fi ajustată la diferite adâncimi și condiții. În plus, emițătoarele sunt capabile să emită impulsuri de înaltă precizie necesare pentru o separare eco-eco ridicată. Dispozitivele Humminbird sunt foarte sensibile, dar numai într-o bandă de frecvență îngustă pentru a filtra semnalele de interferență din surse străine. În plus, au o gamă dinamică largă și, prin urmare, sunt potrivite pentru recepționarea semnalelor foarte slabe, precum și a semnalelor puternice, fără ca semnalele puternice să le mascheze pe cele slabe.

Baterie: Cu excepția versiunilor portabile, producătorii nu furnizează niciodată o baterie pentru fishfinder. Cerința de tensiune a dispozitivelor este de 12 volți, consumul lor de curent variază în funcție de tip, dar este de obicei măsurat în miliamperi pe oră. O baterie de 4-8 amperi este suficientă pentru majoritatea dispozitivelor, permițându-vă să utilizați radarul pentru zile lungi fără griji. Cumpărați o mini baterie de lucru cu gel pentru a preveni funcționarea defectuoasă a radarului din cauza fluctuațiilor de curent. Nu recomandăm conectarea radarului pentru pești direct la bateria motorului electric fără un filtru adecvat de suprimare a interferențelor, dar costurile sunt semnificativ mai mari decât cu o baterie separată.

Încărcarea bateriei: Aceasta înseamnă că, după introducerea parametrilor modificați (sensibilitate, vedere pat, autoritate etc.), toate datele anterioare sunt afișate conform modificărilor, nu doar datele înregistrate după modificare. Acest lucru este diferit de modul convențional de lucru, în care numai ecourile noi sunt afișate în funcție de modificări. Actualizarea instantanee a ecranului duce la o ajustare mai precisă și mai fină a ecranului, deoarece utilizatorul își poate vedea modificările pe întregul ecran. Prin pauza ecranului, utilizatorul poate recunoaște mai rapid și mai ușor mai multe modificări diferite.

Memorie setări: Ați creat Setările sunt păstrate chiar dacă dispozitivul este oprit pe termen nelimitat, chiar și pentru o perioadă lungă de timp.

Viteza diagramei: (mișcarea hărții de ecouri) Viteza setată de utilizator la care diagrama formată din ecourile afișate continuă să se deplaseze pe ecran. Cu o setare mai rapidă, pe ecran apar mai multe pings (impulsuri sonore), iar imaginea este mai detaliată, dar și aceste informații se mișcă mai repede pe ecran. Cu o setare mai lentă, puteți observa ecourile afișate mai mult timp, dar detaliile sunt mai puțin vizibile. Cea mai bună setare depinde de obiceiurile utilizatorului și este denumită "@-10dB" sau "@-3dB". Utilizarea unui punct de diferență mai mic (numere "mai mari" cu semn negativ) înseamnă că semnalele mai slabe sunt utilizate pentru măsurare.

Decibel: Unitatea de presiune acustică sau intensitatea ecourilor.

Emițător cu două fascicule: Emițător cu două fascicule, utilizat în mod normal la 20 și 60 de grade. Aceasta înseamnă, de asemenea, două frecvențe, dar afișarea pe ecran diferă de dispozitivele cu două frecvențe prin faptul că în timpul inspecției patului este afișată numai secțiunea patului scanată de emițătorul mai mic instalat permanent, zona mai mare fiind utilizată numai pentru a detecta obiectele (peștii) care au intrat în ea.

Dispozitiv cu frecvență dublă (DualBeam PLUS®): Atunci când se utilizează radarul, două fascicule sunt emise simultan, iar ecourile generate de cele două emițătoare sunt fie proiectate unul peste altul, fie separat unul lângă celălalt pe ecran. Este potrivit pentru analiza fundului, precum și pentru căutarea peștilor.

Eco: Un alt nume pentru unda ultrasonică reflectată, îi putem spune semnal, undă etc.

Sensibilitate: Reglați aceasta pentru a afișa mai multe sau mai puține detalii pe ecran. O setare mai puțin sensibilă, care duce la o rezoluție mai mică, este recomandată în apele tulburi sau atunci când există multe sedimente, dar duce la dificultăți în detectarea ecourilor. O sensibilitate mai mare, pe de altă parte, este recomandată numai în apă curată. Dispozitivul evidențiază cele mai puternice ecouri sonar într-un ton gri deschis. Le afișează pe ecran în negru. Unii utilizatori preferă această metodă de afișare deoarece contrastul este mai mare și imaginea este mai clară, dar tipul de pat de apă (tare sau moale) nu poate fi recunoscut.

Curenți de suprafață: Ecourile perturbatoare sunt cauzate de reflexia semnalelor sonar, care pot fi cauzate de obiecte mici aflate în apropierea suprafeței apei, cum ar fi algele și bulele de aer. În apa sărată există mai multe ecouri perturbatoare decât în apa dulce, deoarece mișcarea constantă a vântului și valurile amestecă apa cu bule de aer. În cazuri extreme, puteți modifica setarea din fabrică la elementul de meniu "Interferențe de suprafață" pentru a reduce interferențele.

Flasher:
În esență, un grafic circular care arată modificarea densității și grosimii patului în raport cu adâncimea totală a apei.
< br />Scală de gri inversată:Inversează imaginea afișată, ecourile puternice sunt afișate în alb, ecourile mai slabe sunt afișate într-o culoare din ce în ce mai închisă. Imaginea apare mai clară și sensibilitatea este mai bună, deoarece ecourile mai slabe sunt mai vizibile. Tonurile de gri inversate au un efect deosebit de pozitiv asupra apei limpezi. Apa tulbure este indicată de multe ecouri deranjante între imaginea radarului pentru pești și imaginea camerei subacvatice. Aproape că pare că copiați o fotografie subacvatică, dar, desigur, imaginea afișată este distorsionată și proporțiile sale nu corespund realității. În orice caz, diferența față de afișajul convențional este enormă și nu este necesară nicio abstractizare pentru a interpreta imaginea afișată. În plus, este potrivit și pentru afișarea unei imagini laterale.

Frecvența: O oscilație a undei sonore pe secundă. Frecvența tipică a unui radar pentru pești este de 200 kHz, care asigură performanțe bune în condiții schimbătoare. Frecvențe mai mici ar putea fi utilizate pentru a pătrunde mai adânc, dar ar oferi o rezoluție mai slabă. Frecvențele mai înalte oferă o rezoluție mai bună la adâncimi mai mici. Humminbird utilizează mai multe frecvențe diferite pentru a se potrivi diferitelor condiții.

Ecran FSTN: Ecranele sistemului Film Super T wist Nematic sunt cunoscute pentru pixelii lor negri și cu contrast ridicat.

Compatibilitate GPS: Găsitoarele de pește moderne, mai serioase (aprox. de la clasa medie inferioară în sus) conțin deja software-ul de gestionare GPS. Ideea este că prin conectarea unei antene (care nu este un fir lung, ci o ciupercă de plastic prea mare), radarul nostru de pește se transformă într-un dispozitiv GPS cu drepturi depline, cu un ecran mare care poate fi utilizat simultan cu funcțiile radarului de pește (de ex. Secvența de poziționare pentru imaginea văzută pentru a găsi drumul înapoi mai târziu.)

Instalare rapidă: Suportul pentru ecran permite instalarea și îndepărtarea rapidă și ușoară a Humminbird-ului dvs. la apăsarea unui buton. Toate cablurile sunt integrate în structura de suport, astfel încât nu sunt necesare conexiuni suplimentare pentru cabluri. În plus, structura de suport permite ca dispozitivul să fie pliat la 90 de grade și rotit la 360 de grade.

Hal-ID+: Utilizând un software special, acesta poate interpreta ecourile sonarului și poate determina dacă obiectul este mort. Dacă ecoul obiectului îndeplinește condițiile foarte strict selectate, sunt afișate un simbol de pește și adâncimea acestuia. Pe dispozitivele DualBeam și DualBeam PLUS®, peștii detectați de fasciculele înguste de frecvență de 200 kHz sunt deghizați în simboluri satirice de pește, iar fasciculul larg de frecvență de 83 kHz este deghizat în contururi de pește. Dispozitivul nu prea are nimic de-a face cu sensul clasic de radar (l-am putea numi mai degrabă dispozitiv de ecolocație, sonar sau poate detector de pești), dar datorită prevalenței sale durabile în opinia publică, numim toate dispozitivele funcționează pe principiul reflexiei ultrasonice și sunt potrivite pentru cartografierea lumii subacvatice.

Alarmă de pește: Desigur, nu peștele este cel care este alertat, ci pescarul atunci când dispozitivul detectează un obiect clasificat ca pește.

F fishclaws: Un model creat prin mișcare în fasciculul sonarului. Forma de semilună este creată în așa fel încât obiectul se apropie mai întâi de fascicul datorită mișcării și apoi se îndepărtează imediat din nou de acesta. Prin urmare, distanța măsurată a obiectului este mai mare la marginile fasciculului său decât în centru. Probabil provine de la pești.

Rază de acțiune:< /strong> Distanța maximă pe care razele sonarului o mai pot penetra. Chiar și cel mai simplu dispozitiv cunoaște mai mult decât cea mai mare adâncime nativă a apei, astfel încât dimensiunea sa este relevantă numai pentru utilizarea în mare.

Backlight:Backlight reglabil al ecranului pentru o utilizare ușoară pe timp de noapte.

Versiune portabilă: Majoritatea radarelor de pescuit sunt "" Adică, capătul cablului de alimentare este conectat la o viitoare baterie achiziționată separat, ecranul necesită o suprafață de montare fixă și transmițătorul este atașat permanent la pupa bărcii. Dispozitivele portabile (PT sau versiunea portabilă) reprezintă o unitate complexă atunci când ecranul se află într-o cutie de plastic rezistentă la șocuri și la apă, în care se formează spațiul pentru bateria mică cu conectare directă la dispozitiv, iar transmițătorul primește un atașament detașabil pentru discul de aspirație pe care îl puteți atașa la barca dvs. după cum doriți. Vă avertizează când se atinge temperatura setată.

Amplificator variabil în timp: Una dintre funcțiile software-ului care procesează ecourile sonarului astfel încât obiectele de aceeași dimensiune (de exemplu, peștii) să fie afișate de aceeași dimensiune pe ecran. Toate dispozitivele sonar de înaltă calitate au un astfel de amplificator.

Lărgimea (lungimea) impulsului: Semnalul sonar indică durata emisiei sale în apă. Impulsurile scurte conduc la o separare mai clară a ecourilor, dar nu pot pătrunde la adâncimi mari, impulsurile mai lungi pătrund mai adânc, dar determină o rezoluție mai slabă a ecourilor. Sonda dvs. de pescuit Humminbird variază lungimea impulsurilor astfel încât adâncimea și separarea ecourilor să fie optimizate pentru condiții.

Ecouri de interferență/distracție: Undele sonore externe nedorite care interferează cu funcționarea optimă a sonarului. Ecourile de interferență sunt "puncte" distribuite pe întreaga suprafață a ecranului care apar din diverse motive. Undele electromagnetice (motoare electrice, pompe de apă, transceivere VHF) apar ca un model uniform de puncte. Elementele de interferență electrică pot fi deosebite de pornirea și oprirea selectivă a dispozitivelor electrice. Problemele pot fi adesea rezolvate prin dirijarea diferită a cablurilor sau prin utilizarea unei baterii separate. Perturbațiile hidrodinamice (bule de aer, vârtejuri cauzate de corpul navei sau de elice) se caracterizează prin puncte distribuite neregulat și sunt de obicei legate de viteza navei. Instalarea corectă a senzorului poate exclude interferențele hidromecanice. Informații privind instalarea corectă pot fi găsite în capitolul "Filtru de zgomot" din instrucțiunile de utilizare. dispozitiv și este în contact direct cu apa. Transmițătorul convertește energia electrică în impulsuri sonore pentru a genera o rază sonar. Transmițătorul are una sau mai multe plăci piezoelectrice care se dilată ușor pentru a genera impulsuri sonore. Acest dispozitiv funcționează și în cealaltă direcție, primind impulsurile sonore reflectate și transformându-le în energie electrică. Această energie electrică și semnalul sunt prelucrate de dispozitiv și afișate pe ecran. sunt disponibile în funcție de tipul de instalație. Cea mai comună și inclusă în pachetul de bazăa este versiunea montată în spate. Versiunile cu un disc adeziv (versiune mobilă), care pot fi montate pe un motor electric (cu clemă) sau care pot fi instalate în corpul navei (bronz sau plastic) sunt disponibile la un cost suplimentar. În cazul celor din urmă, vă rugăm să rețineți că instalarea este posibilă numai în bărci din plastic sau fibră de sticlă (lăsați întotdeauna acest lucru pe seama unui specialist!) și că trebuie să vă așteptați la o scădere a sensibilității de cel puțin 10-20% din cauza fundului bărcii. Este foarte important ca baliza să rămână sub apă, indiferent de poziția și unghiul de înclinare a bărcii. Prin urmare, cel mai bine este să o plasați aproape de linia chilei. Fiți întotdeauna atenți la bulele de aer care interferează cu funcționarea emițătorului (de exemplu, o elice în rotație), care îl vor împiedica să funcționeze conform destinației.

Emițător fără cablu: Specialitatea Humminbird pentru seria Smatrcast. Ideea este că emițătorul și ecranul comunică între ele prin unde radio, astfel încât nu este necesară o conexiune prin cablu între ele. Acest lucru permite ca baliza să fie conectată la capătul Damilului și transmisă mai departe (max 30-35 metri), permițând acoperirea unor zone mai mari de către radar. Ideea este ingenioasă, dar, din păcate, chiar și acum (decembrie 2007) nu este încă perfectă din punct de vedere tehnic. Din cauza unor defecțiuni ale sursei de alimentare a micului emițător, acesta nu poate fi utilizat practic decât pentru o fracțiune din timpul său de funcționare de 400 de ore. strong>Când raza de acțiune este modificată, imaginea generală de pe ecranul dispozitivului Humminbird se schimbă în imaginea noii raze de acțiune. Fără această funcție, ar fi afișate doar noile date sonar primite, iar datele anterioare ale zonei ar fi doar deplasate pe ecran unul câte unul.

Rata de reîmprospătare a ecranului: Numărul de semnale sonar trimise și primite pe secundă. O rată de reîmprospătare mai mare înseamnă că sunt afișate mai multe informații și este afișată o imagine mai detaliată a apei, a peștilor și a altor obiecte. Multe dispozitive Humminbird au o rată de reîmprospătare de 40 x pe secundă în modul frecvență unică. Sub suprafața apei, viteza cu care se poate propaga sunetul este limitată, iar rata de actualizare scade și la adâncimi de peste 15 metri. În apele mai puțin adânci (mai puțin de 3 metri), este disponibilă și o rată de 60 x pe secundă. span>>Oprește mișcarea diagramei sau a imaginii, astfel încât este posibilă o vizualizare detaliată a ecourilor.

Puterea de ieșire:Cantitatea de energie emisă în apă de emițător, care poate fi măsurată folosind metoda "RMS" (Root Mean Square) sau metoda "Peak-to-Peak". Ambele metode sunt impecabile, important atunci când se compară dispozitivele este ca acestea să fie măsurate în același mod, deoarece rezultatele măsurătorilor P-T-P sunt de 8 ori mai mari decât cele ale metodei RMS. Cu o putere de ieșire mai mare, semnalul sonarului poate penetra mai ușor vegetația marină și straturile termice, poate ajunge la adâncimi mai mari și poate funcționa mai eficient în ciuda interferențelor.

Bubele: Ele sunt create de elice și de viteza navei.

Punct de vedere:< /strong> Cel mai discutat și dezbătut concept. Este de fapt unghiul conic al fasciculului generat de emițător. În realitate, desigur, fasciculul nu formează un con regulat care continuă să se deformeze pe măsură ce se propagă, dar oferă informații utile pentru a determina dimensiunea zonei scanate. Cele mai comune unghiuri sunt: 9, 16, 20, 24, 45, 60, 90, 150 de grade. Este important de știut că mărirea unghiului de vizualizare este direct proporțională cu dimensiunea zonei scanate (la 45 de grade, valoarea corespunde adâncimii apei), invers proporțională cu fiabilitatea detectării.

Ecouri secundare/adiacente: Un termen pentru al doilea ecou sub primul ecou (contur/linie de bază) - atunci când unda sonoră reflectată este reflectată înapoi de la suprafața apei în adâncuri, creând a doua zăpadă. Zăpada secundară apare adesea în apele de mică adâncime și în apele dure. În anumite circumstanțe, se poate forma și un al treilea ecou. Aceste ninsori secundare oferă informații despre starea patului acvatic. Un pat acvatic dur este un fond dur și moale care reflectă zăpadă secundară slabă sau de nerecunoscut. Al doilea buton poate fi, de asemenea, utilizat pentru a seta sensibilitatea dispozitivului.

Duritatea fundului apei: Densitatea (tipul) fundului apei, care poate fi de obicei dedusă din puterea ecourilor. Diferitele durități ale fundului apei sunt indicate prin grosimi diferite ale ecourilor. Fundul dur este afișat ca o linie neagră îngustă, fundul moale al apei ca o bandă groasă și mai deschisă.


Conturul fundului apei: Profilul fundului apei, care apare ca o diagramă pe ecran datorită adâncimilor diferite.

Alarmă de adâncime: O alarmă configurabilă de utilizator care indică atunci când valoarea setată a fost atinsă sau depășită.

Numere mari: În această vizualizare, puteți vedea profilul cursului de apă, iar datele digitale sunt afișate în numere mari pe ecran pentru o mai bună citire de la distanță. Această funcție este deosebit de valoroasă atunci când călătoriți rapid sau trebuie să verificați datele de la distanță. Cu un vitezometru încorporat, sunt afișate și datele odometrului de călătorie.

Odometru zilnic:< span> Afișează timpul de călătorie scurs, viteza medie și distanța parcursă. Odometrul zilnic ("Triplog") este afișat pentru "Vizualizarea numerelor mari" și poate fi resetat la zero în meniul Triplog.

Pixeli: pixelii de pe ecran, numărați vertical și orizontal; date care caracterizează calitatea ecranului. În cazul fish finders, numărul total este mai puțin important decât numărul de pixeli verticali.

QuadraBeam: Conformațiile celor 4 fascicule sonar sunt utilizate pentru a vizualiza în detaliu un curs de apă. QuadraBeam utilizează configurația DualBeam PLUS pentru a "vedea" vertical în jos și două fascicule transmițătoare suplimentare pentru a "vedea" la dreapta și respectiv la stânga. Această combinație vă permite să explorați o zonă de 90 de grade și să determinați pe ce parte a bărcii se află peștii sau obiectele. Pe ecran, puteți vedea, prin urmare, imaginea fasciculului orientat în jos (vedere convențională în secțiune transversală) și imaginea patului care este recunoscută atunci când cele două fascicule laterale se "ciocnesc".

Separarea undelor radar: Separarea a două ecouri care sunt apropiate unul de celălalt astfel încât radarul pentru pești să le afișeze ca două semnale clar diferite (de ex. doi pești înotători). de exemplu, doi pești înotători). aproape unul de altul sau în apropierea unor structuri subacvatice diferite). Radarele pentru pești Humminbird au o separare foarte bună a ecourilor de 6,5 cm la adâncimi mai mici, de până la 30 de metri. Separarea ecoului se deteriorează odată cu creșterea adâncimii deoarece sunt necesare impulsuri mai largi pentru a pătrunde mai adânc.

Unghi de vizualizare:< span> O caracteristică pentru toate ecranele LCD care caracterizează vederea laterală. Unghiurile de vizualizare mai mari sunt mai bune, dar ecranul rămâne ușor de citit chiar și atunci când este privit din lateral.

Viteza: Viteza navei. Pot fi determinate două viteze: viteza relativă la fundul apei și viteza relativă la apă. Viteza în raport cu fundul apei poate fi măsurată cu ajutorul dispozitivului GPS, viteza în raport cu apa poate fi măsurată cu ajutorul unei mici roți cu palete pe termometru/vitezometru, aceasta din urmă fiind viteza apei care curge sub corpul navei. Cele două viteze diferă în cazul curenților și al vârtejurilor din apă. Pentru traulere, viteza față de apă este deosebit de importantă, deoarece influențează adâncimea de scufundare a plasei. Viteza față de apă este ideală pentru navigație, deoarece se pot calcula ore precise de sosire. Dispozitivele Humminbird pot afișa ambele viteze. Afișează ecourile în tonurile tradiționale de gri. ) & NAvigație & Rangi (măsurarea distanței). Utilizează impulsuri sonore subacvatice de precizie pentru a determina distanța și caracteristicile diferitelor obiecte subacvatice. Distanța poate fi determinată deoarece viteza undelor sonore nu se modifică în apă, iar timpul până la sosirea ecoului este măsurat. Deoarece unda sonoră se propagă rapid în apă, sonarul funcționează rapid, iar valorile înregistrate sunt foarte precise. În cercurile de agrement și profesionale, tehnologia sonar stă la baza descoperitoarelor de pești și a măsurătorilor de adâncime. Vezi și: Radar pentru pești!

Amplificarea ecoului sonar: o funcție specială a dispozitivelor Humminbird în care transmițătorul sonar/ datorită combinației dintre sensibilitatea echipamentului de recepție și software-ul inteligent. Acest lucru se face astfel încât să fie afișat tot ceea ce se află în apă și care poate fi important pentru pescar, cum ar fi momeala, peștii, termoclina, algele, obiectele și multe altele.

Rază/rază sonar: Un fascicul ultrasonic sub forma unei raze constând în propagarea ultrasunetelor în apă.

Tone de gri: Tonele de gri schimbătoare indică puterea diferită a ecourilor, ceea ce permite interpretarea lor. Pe baza metodei tradiționale, cele mai puternice semnale sunt afișate în negru, în timp ce cele mai slabe sunt întotdeauna afișate în nuanțe mai deschise de gri.

Teme/obiecte/structuri: Orice obiect din apropierea unui curs de apă care atrage peștii. Aceasta include faleze din albia râului, împrăștieri de pietre, colonii de midii, migrații, fântâni, obiecte proeminente precum trunchiuri de copaci, tufișuri și alte obiecte subacvatice precum recife, rămășițe de nave scufundate. Dispozitivele Humminbird afișează aceste obiecte cu rezoluție și precizie ridicate.

Termoclina (schimbări de temperatură între straturi): Straturi cu temperaturi semnificativ diferite, rezultând ecouri datorită densităților diferite. Aceste straturi sunt de obicei afișate ca bare continue și progresive pe ecran. Termoclina este foarte importantă pentru pescari și pescărori, deoarece peștii caută temperatura ideală și nivelul de oxigen și, prin urmare, pot fi găsiți fie direct deasupra, fie sub termoclina.

Bazele reale pentru peștișori aurii: Datorită receptorului sonar DualBeam PLUS® extrem de sensibil, cu un fascicul de 60 de grade, Humminbird-ul dvs. afișează boluri reale pentru peștișori aurii, spre deosebire de bolurile pentru peștișori aurii artificiale și diverse simboluri.

Sonar real: Această tehnologie Humminbird vă permite să ajungeți la marginea dreaptă a ferestrei RTS, oferindu-vă o imagine detaliată a ceea ce se află în prezent sub nava dumneavoastră. Datorită unei actualizări deosebit de rapide a datelor (puls rapid și schimbare de ping), puteți reacționa rapid la schimbări. În meniul RTS, puteți seta dacă doriți să vedeți întreaga imagine sonar sau doar o bandă îngustă care arată intensitatea ecourilor cu diferite nuanțe de gri.

Pixeli verticali: Mai mulți pixeli = rezoluție mai bună, ceea ce este deosebit de important la adâncimi mari: Axa verticală a ecranului arată adâncimea, ceea ce înseamnă că pixelii mai mari îmbunătățesc rezoluția. Aceste date de timp se pot schimba semnificativ în funcție de viteza navei și de setările sonarului. Pe dispozitivul dumneavoastră Humminbird, pixelul vertical în special a fost optimizat. Se utilizează un transmițător WideSide®, care funcționează cu fascicule de transmițător direcționate în două părți (dreapta și stânga) și în jos. Fasciculele dreapta și stânga ale emițătorului sunt deosebit de potrivite pentru căutarea peștilor și a obiectelor de-a lungul coastei și în apropierea suprafeței apei. Fasciculul emițătorului orientat în jos oferă informații despre adâncimea fundului apei de sub navă.

Meniul X-Press: Cele mai frecvent utilizate elemente de meniu într-o singură fereastră și cu un singur buton. Elementele meniului X-Press® se referă întotdeauna la vizualizarea utilizată și, prin urmare, afișează opțiunile de meniu logice pentru vizualizarea utilizată.

Zoom: Se pune accent pe afișarea mărită a obiectelor din cursul de apă. Datorită rezoluției și măririi mai bune, puteți recunoaște mai bine și mai rapid peștii din apropierea diferitelor obiecte. Atunci când utilizați vizualizarea cu zoom, veți vedea imaginea întregii zone în dreapta și imaginea mărită în stânga. Pe dispozitivul Humminbird, puteți trece de la vizualizarea sonar la vizualizarea zoom prin simpla apăsare a unui buton, fără a fi nevoit să utilizați opțiunile de meniu mai complicate. /strong> pentru o afișare cu rezoluție mai mare concentrată pe o zonă mică deasupra cursului de apă. Spre deosebire de vizualizarea cu zoom normală, cursul de apă este afișat în aceeași parte a ecranului, în ciuda adâncimilor diferite. Acest lucru îndreaptă conturul fundului apei, dar peștii din apropierea fundului pot fi recunoscuți mai ușor. Această opțiune este foarte apreciată și utilizată de mulți pescari de mare.


Termeni de GPS și navigație

Ele sunt cauzate de alți factori.

GPS diferențial: Pentru a îmbunătăți sistemul GPS al Pentagonului, sunt trimise semnale de corecție de la stațiile de coastă, pe care le recepționează diferențialul montat pe receptorul GPS. Acest sistem este înlocuit încet de WAAS și EGNOS (suport prin satelit).

Alertă de sosire: Un semnal acustic Acesta indică momentul în care nava a ajuns la destinație sau se află la o distanță scurtă predeterminată de aceasta.

Tip fix: Indică dacă dispozitivul GPS funcționează cu afișaj fix 2D sau 3D. Pentru afișarea 2D fixă cu latitudine și longitudine sunt necesari doar trei sateliți. Pentru afișarea fixă 3D cu latitudine, longitudine și altitudine, sunt necesari 4 sau mai mulți sateliți.

GPS: Prescurtarea de la Global P ositioning S ystem, un dispozitiv de navigație bazat pe sateliți. Fiecare satelit transmite un semnal codificat la fiecare două secunde. Dispozitivul dvs. GPS primește semnale de la sateliții vizibili. Dispozitivul GPS utilizează diferența de timp pentru a determina distanța dintre diferiți sateliți.

Remaraj la rece: Modul de pornire atunci când dispozitivul nu are încă o poziție de pornire cunoscută, adică prima dată când este pornit după ce a fost oprit pentru o perioadă lungă. Pornirea la rece poate dura câteva minute. Prin poziție de referință înțelegem Polul Nord real (geografic, nu Polul Nord magnetic), deci nu există diferențe locale. Majoritatea dispozitivelor GPS folosesc în mod normal Polul Nord în mod implicit, Humminbird-ul dvs. poate alege între "magnetic" și "bearing" al Polului Nord.
span>
Orientare:Direcția către țintă este dată în grade față de direcția Nord.

Rețea de căutare: O funcție specială a dispozitivului Humminbird care proiectează o rețea de referință precisă în puncte specifice de pe traseu. Această rețea este utilizată pentru a optimiza pescuitul cu traule și traule, astfel încât o anumită zonă să fie exploatată integral și economic. Rezoluția rețelei de căutare poate fi modificată prin mărire și micșorare pe hartă. Rețeaua de căutare poate fi rotită, permițând adaptarea optimă a direcției navei la condițiile de val și vânt.